Spasa nam nema propasti nećemo reče Nikola Pašić, kao da je znao da su Srbi zanavjek osuđeni na ovu krilaticu. No Srbi ne idu na dno sami.Obavezno se potrude da još nekoga povuku.

Prvo po običaju krenu na druge,drugačije, pa im bude nekako merak što je vođa onako slijep odvukao sve sa sobom.

Posle vođe potop ! Spremaju se izbori. Prave se liste. Pametni neće na liste,glupi jedva dočekaše.

Srpsku čast i obraz,ako ima i jednog i drugog, najvjerovatnije će braniti SNSD-Savez za sahrane, koji predvodi u Trebinju izvjesni Luka Petrović poznatiji kao “tender”, čovjek koji je generalni sekretar ove “monstrum” stranke, te čovjek koji ima tvrtku sa izvjesnim Banetom, na koju prebacuje pare,onako sam sebi, iz Hidroelektrana na Trebišnjici, gdje vodi službu za javne nabavke.

Zove Luka ljude po gradu, pa i moju malenkost, nudi i pare, da zovemo trebinjske Bošnjake da glasaju za njega, kao najizvjesnijeg kandidata za gradonačelnika Trebinja.

E,to je tek sprdnja. Luka, milioner na narodnoj grbači da nudi narodu socijalnu pravdu. Ne može. Džaba mu prijetnje njegovim potrčcima. Sve je to smiješno !

Inače SNSD u Trebinju čast izuzecima vode javni kriminalci,kojima MUP RS-a ništa ne smije, iako se sve zna.

Zato demagog Lukač zna ko je napao Vučića na lokalitetu u kome je počinjen genocid nad 8372 Bošnjaka, a taj Vučić kršeći osnovne pravne doktrine, ne da da je u Srebrenici bio genocid.Teže je krivično djelo negiranje genocida nego popiti degenek od strane onih koji su taj genocid preživjeli. Zajebi Vučiću, a i ti Lukaču ! Ne igrajte se s vatrom !!! Zaboravljate da se Bosna može ponovo zapaliti, ali ovaj put će “Lepa sela da lepo gore u vašem dvorištu”! Izazivate takav scenario.

E kakve veze ima Trebinje sa Vučićem, Lukačem, Srebrenicom.Ima !

U Trebinju više nije tajna padaju kriminalni dogovori vrha RS-a, energetskih momaka i glavnog gurua Grigorija Durića.

Sastanci se dešavaju u neotplaćenom od IRB-a doniranom hotelu “Bjeli Platani ” !

Tu se okuplja banda crvena !

Savez za promjene je rastrzan između ličnih i opštih interesa, između srbovanja i gladovanja, jedino što je pozitivno da Slavko Vučurević na mahove udari žešće po Dodiku,i na kraju ostane sam.

Naravno da je sam. Govorio mu je pisac ovih redova kada se kandidovao da bi dobro bilo da mu budem savjetnik. Dobro,možda je ovako bolje.

Dučićeve večeri su prošle. Srbovalo se, a honorari, predobri za ovo vrijeme odoše kao i  uvijek za Srbiju, i to stalno u ruke istih ljudi. Nekad Đogo nekad Nogo, i tako u krug.

Sada će doći i Titov slet igrač Cuco Vujović, koji je odavno prošlost u Beogradskom kulturnom životu, inače ukrao mi koncept “Trebinjskih ljetnih svečanosti i Festivala festivala”, pa će on sa ekipom na daskama koje život znače oprati sa dvojicom trojicom ljudi par desetina hiljada maraka, i otputovati za Beograd prezadovoljan. Zato vrijeme će na sceni Kulturnog centra Trebinje predstave igrati siroti amateri iz Srpskih zemalja,valjda se misli na Šešelja, kada se kaže Srpskih zemalja, pošto Šešelj jedini zna šta je ostalo od Srpskih zemalja.

Ja mislim da je ostao komunistički producent Cuco Vujović iz Beogradskog pašaluka i sa njime par pozorišnih momaka iz belog grada, te Srbin iz Crne Gore Dragan Koprivica. Oni će uskoro da prave “Svesrpske diletantske večeri” !

Eto toliko o Trebinju kao gradu kulture. Naravno mi nešto trezveniji i realniji hoćemo da napravimo iste večeri samo sa ljudima svih vjera, nacija država regiona , odnosno da napravimo nešto, a ne ništa.To ovisi o mojim drugarima producentima iz Sarajeva i trebinjcima iz dijaspore, koji sigurno više vole koncet modernih, evropskih kulturnih priredbi, nego ono što je u ponudi dvadesetak godina.

Inače, kada smo kod Bošnjaka, ove godine će morati izaći masovno na izbore i glasati za svoju, jednu listu, te za jednog kandidata za gradonačelnika, koji će im staviti na papir da im garantuje bezbjednost i povrat vakufske imovine. Nazive ulica, koje su posrbljene treba dovesti u normalu. Biće ovo lokalni izbori sa implikacijama na globalne. To će biti lakmus papir za one velike izbore. Pišem sve pod pretpostavkom da se neće desiti narod.

A izgleda da hoće. Živi bili pa i to vidjeli.

Pametni još uvijek ćute,glupost progovara,a fukara obagaćena “svesrpskim uranijumom”vlada,namješta kockice.

Došao nam je novi direktor Elektroprivrede. Bosanac !

Izgleda da i Trebinje ima sve veći broj svojih “Sandžaklija”da se Sandžaklije ne uvrijede. Da se pitam, (a ne pitam se) ,to ne bi moglo proći. Sahrane su česte. Bebe rjetke.Kafice sa mlijekom se ispijaju.

Zapali se i koja cigareta. Odigra koji tiket.

Ne muvaju se ribe, pa da ih vode u Dubrovnik, obično ašik padne u noćne sate kod čuvene trebinjske govnare.To je ono mjesto što zasmrdi na putu Trebinje Ljubinje.

Sve je u znaku sutrašnjeg dana, iako je jučerašnji bio bolji.

Zadovoljni Srpski ugostitelji jedva čekaju braću Bošnjake da im uzmu pare i da ih i ove godine dočeka još jedan spomenik nekom od brojnih vojvoda.

Trebinje je grad apsurda sve do momenta kada istoriju proteklog rata ali i inače tumači Božo Vučurević -nova Dodikova investicija.

Biće lijepih žena.

Kažu biće svašta.

Pare nisu problem.

Dodik će platiti !

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here