Povukao sam se,jer su drugi tako htjeli,pa ne pisah u javnosti.Velim neka odmore ljudi od mene.Monoton sam.Vazda kritičan i pesimističan prema mom kraju.

Ne mogu lagati sebe,moram ljudima,kada već pišem reći kako je – nikako !

Narod krepava,bezobrazno oponaša one zbog kojih krepava i još bezobraznije slavi one koji su obrukali Srpski narod za vjek i vjekove.

Na gladan stomak se slave Radovan,Ratko i Vojislav,a Dodik to onako bezobrazno i bezobzirno podržava.

Teško je živjeti u izvrnutom sistemu vrijednosti.Strašno teško ! Biti disident u rođenom gradu još teže.

Iz moje perspektive sve je crno,pesimistično i sluti na nekakvo zlo. Najbolja privredna grana je grobarski posao,uz nju popovi dobro rade,kladionice I apoteke.Strujne pare odlaze iz Hercegovine za Laktaše. Ima jedna grupica ljudi,koja je ogrezla u kriminalu,koja svašta radi i to svi znaju,pljačkajući za glavnog kuma u regionu.Taj kum je nesumnjivo Milorad Dodik. Pošto mnogo znam o njemu i njegovom načinu vladanja smijem se usuditi pa reći teška tiranija.

Opozicioni Savez za promjene nema ideološku matricu koja se razlikuje od Dodikove,a nema ni para kao Dodik.

Savez za promjene slavi Radovana,Ratka,Vojislava, Dan RS-a i tu se završava sva priča o navodnoj opoziciji. Istočna Hercegovina je gladna,poražena i duhovno i materijalno.

Bošnjaci su balije,Hrvati nisu ustaše,što je vjerovatno implikacija ratne saradnje Vučurević Boban,te šverca sa zapadnom Hercegovinom.

Trebinje,kao i ostali gradovi istočne Hercegovine nisu otvoreni.Još uvijek su u ratu hermetički zatvoreni od strane velikosrpskih umova,koji su učestvovali u procesu intelektualnog raspada Istočne Hercegovine.

Na jugu život stoji.

Samo na platanima smrtovnice jedna na drugu razbijaju monotoniju.

Ispijaju se trebinjske kafe i čekaju oni,koji su protjerani da poprave budžete kafića u kojima se sa oduševljenjem ganga o Radovanu i Ratku.

Ukratko,kontaminirana regija.

Ništa pozitivno,osim mrtvog Srđana,na čiji grob sve češće svrate ljudi.

Vrijeme na jugu stoji.

Ni žene nisu lijepe kao nekada.

Svi su se o svome jadu zabavili.

Ne vide da stalno trče počasni krug u živom blatu.Trebinje

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here