Ne valja samo kritikovati čovjeka,koji je nekada bio čovjek !

Mlad,zdrav,vrijedan,odličan student,sjajan komunista,oponent Radovanov,džoker Američke administracije,perfektan saradnik svih Američkih sigurnosnih službi,sjajan saradnik Haškog Suda,užasan mrzitelj Radovana Karadžića i Ratka Mladića,čovjek koji je učestvovao u nekoliko hapšenja Srpskih oficira,kao npr.Stojana Župljanina,čovjek koji je zagovarao jedinstvenu Bosnu i Hercegovinu,tip koji je za vrijeme rata imao više kontakata sa Ratnim Predsjedništvom BiH,nego sa Karadžićem,Krajišnikom i ekipom,dezerter – jer ne voli ratove,kaže da je pacifista,otvoren za sve seksualne pravce,čovjek koji je sa pet prstiju počeo da se krsti sa tri prsta po nagovoru Biljane Plavšić,čovjek koji nikada nije primjećivao da je supruga Vilija Montgomerija,inače nimfomanka,zaljubljena u njega,čovjek koji nikada ženu nije prevario ženom.

U suštini zdravo djete,odraslo u Lijevče polju,probijalo se svuda i svakuda da bi bilo ovo što je sada. Sigurno,to svi moraju znati ,jedan od najvećih Srpskih cinkaroša.Ne mogu se prebrojati svi oni koji su završili u Hagu,koji su batinani,ubijani zbog njegovih informacija.Takvih je na pretek.Ali on je tada to radio za svoje Američke šefove. Nije tajna da je pod Američkom komandom uradio najviše dobrih poteza,od kojih izdvajam “javno priznanje da je u Srebrenici bio genocid” ! To je uradio na lokalnoj TV Face !

Ne treba ignorisati i činjenicu da nije reagovao na optužbe ubica Zorana Đinđića,jer mu je bilo strogo zabranjeno da to radi.U 19 svjedočenja zemunaca bio je pomenut.Ćutao je.A time i priznao krivicu.

Ne smije se smetnuti s uma podatak da su svi njegovi jarani u Srbiji tada,počev od Bore Mikelića,Ace Tomića,Radeta Bulatovića pa do Legije bili uhapšeni u akciji “Sablja” ! Tom prilikom nažalost ne uhapšeni Vojislav Koštunica zajedno sa Vojnom bezbednosti Srbije prikriva tragove Zoranovog ubistva,a preko Kusturice otvara Dodika u svoje okrilje,gdje ustvari počinje negativno djelovanje u većem obimu Milorada Dodika.Radi se o mitingu “Kosovo je Srbija”na kome je zahvaljujući pukovniku Ristu,alijas Mitropolitu Amfilohiju,izgoreo Zoran Vujovič u Američkoj ambasadi u Beogradu.Naime pred Svetosavskim hramom na Vračaru na reakciju Vladimira Božovića,izvjesnog Mihajlova da gori ambasada ,Amfilohije odgovara “Neka gori ” ! Inače, Milorad Dodik je do tog dana smatran čovjekom s kojim se može raditi,sarađivati.Od tog dana sve je bilo drugačije.

Inače,najpozitivniji potezi Milorada Dodika su veliki broj prenosa entitetskih nadležnosti na nivo Bosne i Hercegovine,zatim iznošenje vrlo vrijednih Jasenovačkih eksponata u Sjedinjene države,kao i činjenica da je on jedini Srpski lider u Bosni i Hercegovini,koji je do 2004.godine intezivno radio na jačanju Bosne i Hercegovine.Imao je hrabrosti da se odupire Miloševiću.Čuvao je Otporaše u Laktašima.Finansirao Otpor.Previše često sam bivao sa gospođom Madlen Olbrajt.Nešto kasnije vrlo često bio sam face to face sa Američkim ambasadorom u BiH Daglasom Meklhejnijem.

Kratko rečeno “dobar momak”kako su ga zvali !

Jevrejsko Ruska te Srpska vojna hobotnica napravila je od njega kretena.

No,ovo što Dodik danas radi je Srbovanje na silu. On nikada nije ni bio Srbin. Cjela mu se porodica pisala kao Jugosloveni. Njegov otac je bio glavni sreski komunistički špijun. A Milorad je pokušaj da se napravi Srbin ! Prošlost iako više pozitivna,ostaće umrljana ovim zadnjim Dodikovim lutanjima,blejanjima i lajanjima na zvijezde.

Što je govorio pokojni Mirko Marjanović nekadašnji premijer Srbije “Ovaj dečko obećava,ali ima limite”! I tako je bilo.Iako je bio Miloševićev mezimac,Milošević mu nikada nije vjerovao.Pokojni Sloba je volio reći za Dodika”Jadna nam majka,kada trgovca moramo gurati za premijera” ! Naravno,Dodik kao Dodik je pročitana knjiga.Zabrinjava mreža ljudi,koja traži krv da ode sa vlasti,iako narod stvarno gladuje. Ono što je sigurno,a to najbolje zna Čeda Jovanović,da igrač koga su Njemci napravili uz pomoć par Srba igračem,a to je Vučić neće smjeti još dugo trčati uz Dodika.Previše je riskantno.Na koncu Vučić je taj koji je u mom prisustvu obećao mom prijatelju Bodu Veberu da R.Srpska nikada neće biti nezavisna,na Dodikovu žalost i Vučić je taj koji je pokojnom Gvidu Vesterveleu obećao ukidanje R.Srpske.Da li će Njemačka administracija sačekati Vučićevo priznanje Kosova,pa onda juriš na RS ostaje otvoreno pitanje ? Dodik je naravno izbačen iz ovih veliki igara !

Matori Livne,Liberman,Peres,par Putinovih tajkuna su slaba zaštita za onoga koji je previše daleko otišao u trgovini belim,zlatom,strujom,i čovjekom za koga malo ljudi zna da je trenutno po broju nekretnina i zlata najbogatiji čovjek na Balkanu.Bogatiji i od Mila Đukanovića.Namjerno pomenuh Đukanovića,jer naš junak Mile ima i neki trag baš kao i Milo koji vodi ka pokojnom Ivi Pukaniću.Đukanović je dokazao da je nevin,a Milorad još nije ?I na kraju da završim sa najboljim potezom Milorada Dodika u karijeri. To je dan kada je uz koordinaciju Sredoja Novića,sav bitan arhiv neophodan Haškom Tužilaštvu dodjelio nepovratno.Taj proces je trajao šest mjeseci.

Ipak je Dodik stavio tačku na i Srbima.

Nemam dovoljno papira da Vam cjenjeni čitaoci to sa još bezbroj primjera i dokažem.Samo znam jedno, Dodik je nakon svega konzerva kojoj je istekao rok trajanja.To svi mi znamo.Čekamo da se ubuđala konzerva otvori.

1 komentar

  1. Moj Blažo, zar ti niko ne reče da si “elementarno nepismen”! Idi malo u kakvu “večernju školu”, pa onda udri po Dodiku! Ovako si izvršio javno “samoubistvo” gramatičkim hicima!

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here