CIK: Počela predaja prijava za lokalne izbore

Danas je Emdžad Galijašević u prostorijama Centralna izborne komsije BiH predao kandidaturu za gradonačelnika Bihaća. Time je ovaj diplomirani veterinar i, po sudu mnogih, dosta upješan gradonačelnik Bihaća u periodu 2012-2016. godine najavio svoju kanditaru za poziciju prvog čovjeka sjedišta Bosanske Krajine.

Tim povodom je na svojoj Facebook  stranici objavio je sljedeći post:
 
Poštovane građanke i građani Bihaća, 

obavještavam Vas da sam se nakon dužeg razmišljanja odlučio kandidirati na dužnost gradonačelnika grada Bihaća.

Rođen sam Bihaću, odrastao sam ovdje i sva moja dosadašnja postignuća su vezana za Bihać. Kao bivši gradonačelnik pokazao sam da radeći za Bihać, radim za sve građane.

Ne pripadam nikakvim interesnim skupinama, niti sam čiji eksponent, stoga inspiraciju i motiv pronalazim u želji da budem prepoznat kao neko ko pripada onima koji se u ovim složenim i nepravednim vremenima potpuno sami moraju boriti za svoju egzistenciju ili mjesto u društvu.

Bio bih sretan kada bi upravo takvi u meni pronašli podršku i utočište i tada bih se smatrao ispunjenim. Po meni, vlast nije ništa drugo nego služenje narodu i molim dragog Boga da me podrži onoliko koliko sam iskren dok ovo govorim.

I na kraju, o programima i planovima bit će prilika govoriti, a naglašavam da mi je u potpunosti jasno da su pravo na rad i plata osnovni preduslov za dostojanstven život. Sve ostalo je samo  dolazi kao nadogradnja.


Ovim želim da vam kažem – bit ću sa svojim narodom i građanima u dobru i zlu.  Sada je situacija loša, ali vjerujem da, ako svi to želimo, može i mora biti bolja za sve nas. Spreman za tu borbu za naš grad Bihać, piše Depo.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here