DODIK UZVRATIO IZETBEGOVIĆU:Bakir ima razloga da bude nervozan jer mrzi sve što je srpsko

 

– Takva BiH nije prihvatljiva i nikada neće ni biti. Ovdje se radi o spasavanju ili pozicioniranju Bakira Izetbegovića i SDA na jednoj novoj osnovi, Niko se ne može na taj način igrati Republikom Srpskom – poručio je Dodik.

“Činjenica da su inicijativu SDA osudili i u bošnjačkim intelektualnim krugovima, ali i pojedini lideri stranaka, pokazuje koliko je ona zapravo besmislena”, rekao je za RTRS predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Istakao je da podržava sve što je slovo Dejtona, a to ne znači BiH kakvu je kreirao Bakir Izetbegović, njegov otac i drugi koji su pridobili visokog predstavnika da u njihovo ime krši međunarodno pravo.

 – Takva BiH nije prihvatljiva i nikada neće ni biti. Ovdje se radi o spasavanju ili pozicioniranju Bakira Izetbegovića i SDA na jednoj novoj osnovi, Niko se ne može na taj način igrati Republikom Srpskom – poručio je Dodik.

Pogotovo, kaže on, ne može da prođe današnja tvrdnja Izetbegovića da Republika Srpska provodi aparthejd.

– To je nešto što vrijeđa sve i govori o njegovoj mržnji prema svemu što je srpsko, što nosi srpski predznak – dodao je Dodik.

 

On je podsjetio da u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH od potpisivanja Dejtonskog sporazuma do danas nije popunjen Klub Srba.

“Izetbegović prigovara na ravnopravnost, iako u Republici Srpskoj od šest najvažnijih funkcija dvije pripadaju Bošnjacima, a neka pokaže gdje u FBiH od šest ključnih funkcija ima Srba. Oni su naučili na podaništvo međunarodnom faktoru i da sve ostvare u Srpskoj i kod Hrvata koje su majorizovali i sada to pokušavaju sa Srpskom, što ne može proći”, rekao je Dodik.

On kaže da je bošnjačke političare dobro iznervirao svojim prisustvom u Sarajevu.

“Kao traži se da se promijenim. Sve što traže kontra ću uraditi. Oni su naučili da iza sebe uvijek imaju OHR koji ništa posebno nije rekao u saopštenju. Kada ja progovorim, onda kažu da rušim Dayton. Izetbegović je naučio da međunarodne institucije budu na njihovoj strani, sramno je ponašanje OHR-a bilo sve vrijeme stavljajući se na njihovu stranu u sprovođenju koncepta koji je trebalo da završi sa ovim što traže, a to je ona priča o Danu Republike, Sudu i Tužilaštvu”, naveo je Dodik.

On smatra da, očigledno, Izetbegović ima razloga da bude nervozan, pa i kod izbora glavnog tužioca Bosne i Hercegovine.

nopasaran/S.B.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here