Džaferović održao sastanak sa predsjednikom Italije Mattarellom

Predsjednik Republike Italije Sergio Mattarella primio je danas u Rimu člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefika Džaferovića.

Predsjednik Italije i član Predsjedništva BiH razgovarali su o odnosima između dvije zemlje, za koje su konstatirali da su jako dobri, posebno na polju ekonomije i vanjskotrgovinske razmjene, uz perspektivu daljeg jačanja i unapređivanja.

Mattarella je pozdravio dogovor postignut u Predsjedništvu Bosne i Hercegovine, a dao je punu podršku i evropskoj perspektivi svih zemalja zapadnog Balkana.

Džaferović se zahvalio Mattarelli na podršci koju Italija pruža Bosni i Hercegovini na našem EU i NATO putu, kao i sveukupnom napretku naše zemlje, te ga pozvao u zvaničnu posjetu Bosni i Hercegovini.

Nakon prijema kod Mattarelle, Džaferović je prisustvovao i svečanoj ceremoniji zatvaranja sastanka na visokom nivou «Sloboda od nasilja: mir, sigurnost i prevencija sukoba u Agendi za održivi razvoj UN-a», čiji je domaćin bio predsjednik Italije.

Ovaj sastanak organizirali su Međunarodni centar Nizami Gandžavi i Italijansko društvo za međunarodne organizacije, saopćeno je iz Predsjedništva BiH, prenosi Oslobođenje.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here