Pa gospodine Zukorliću, pa vrli akademiče, TI si se našao da tvrdiš da je moj predsjednik Željko Komšić, Zlatni LJiljan, zasljepljen mržnjom prema Bošnjacima. E, vala Tebe slušajući, Sabina Komšić sutra treba podnijeti zahtjev za rastavu. Na stranu to da Ti nisi – nego mi reci jednog hodžu koji je ljiljan, a kamoli Zlatni. Željko je “NAVODNI” patriota za tebe, a nikako pravi, nego takozvani.

Ovaj Željko je branio i takve i još i gore, da bi ga danas proglašavali mrziteljem Bošnjaka i naravno izdajnikom, ama baš ko i Jovu Divjaka, jer nije vlahu vjerovati. Zagrli se sa Čovićem i sa Dodikom koji isto misle, jer je i njima izdajnik. Željko je zasljepljen mržnjom odavno prema Srbima i prema Hrvatima (to sami odavno tvrde), a evo Ti tvrdiš (ne znam je li to stav većine naučnika TVOJE bošnjačke akademije nauka koju si osnovao ili samo tvoj naučno potvrđeni stav) da je mrzitelj i Bošnjaka. Ako je vala takav, on neće moći ni u džennet, a bogami ni u raj (ne daju biskupi), pa mu baš niko ne bi bio u koži. Nađi se vrli gospodine sa doktorom Čovićem pa raspravite naučno, jer ste akademici oba, pa utvrdite da li Željko mrzi Bošnjake ili Hrvate ili Srbe ili Kineze ili Japance. Ono što, Akademiče vrli, ne shvataš, je to da ne mrzi Željko nikoga, ali ne voli baš nacionaliste. Po čem si Ti, vrli Akademiče, veći Bošnjak od Sabine Komšić ili od mene, da bi imao pravo da kažeš da Komšić mrzi Bošnjake. E jadna Bosna i Bošnjaci koje ti vodiš i predstavljaš, koji te slušaju i vjeruju pa ti opet kažem: “Pravac, povijesni hrvatski grad Mostar kod dr. Čovića (čiji su naučni radovi također pohranjeni u sveučilišnoj biblioteci u Širokom Brijegu) pa dogovarajte kako ćete ovom izdajici, munafiku i antihristu dohakati.” Jesi li čuo naučniče za onu da je “neprijatelj mog neprijatelja moj prijatelj?” Ma znam da jesi ali ti se vodiš onom drugom, da je “neprijatelj tvog prijatelja, akademika Čovića i tvoj neprijatelj.”

E da ti bude jasno da su neprijatelji Željka Komšića, a prijatelji ili istomišljenici dr. Čovića za mene neprijatelji Bosne i Hercegovine i moji lično, jer ako ne znaš vrli Akademiče, ti si proglasio i mene, koji uglavnom mislim kao Željko, za osobu zasljepljenu mržnjom prema Bošnjacima. Odvagaj i odvadi, akademiče, ne očekuj da ću zbog tvog jezika mržnje zamrziti Željka, a morao bih zamrziti i sebe, te razmišljati da i na se podignem ruku.

Znaš Ti, Akademiče, dobro, da si ovakvim govorom mržnje stavio metu na glavu našeg predsednika, Zlatnog Ljiljana, jer si naveo mnoge fundamentaliste da mu o glavi rade? Što vrli naučniče tako nešto nikad nisi smio reći Dodiku, ili ne daj Bože, svom predsedniku Vučiću, pa Vulinu, pa Dačiću, koji Ti otvoreno negiraju genocid, veru i naciju. Za to treba hrabrosti i muda. E zato je Željko Komšić, predsjednik BiH i Zlatni Ljiljan, a ti imam i osnivač Bošnjačke Akademije Nauka i Umjetnosti sa akcentom na ovo, NAUKA. E, ako nam hodže vode nauku, nadajmo se uskoro i šerijatu u pravosuđu, na čemu si stekao akademsku titulu u Alžiru i Libanu.

Konaković te je guro, od budžetskih para u kampanji protiv Reisa Kavazovića. Taj isti Kavazović je, kad si izgubio, takođe postao izdajnik u rukama UDBE, koja opet kontroliše Islamsku Zajednicu BiH, a sa krajnjim ciljem: PODJELA BIH. (tekst u Sandžak Pressu od 01.01. povodom demonstrativnog napuštanja sabora IZBiH od strane Zukorlića i njegovih).

Ima li iko Akademiče Zukorliću, osim Dine, da ti valja u nas? Ne valja ti ni Bakir, jer te ne podržava i ne cijeni, a vjerovatno ti je mrzak što nije Sebiju zamotao. Ma možda bi on i htio, ali se prave Bošnjakinje ne daju. Mrski diktator, TITO, dao je ženama ravnopravnost 1941. ( u zakonu od 1945.) koju tad većina zemaljske kugle nije imala, a jedna Švica je dala ženama pravo glasa tek 1971., a ti bi nas vraćao, vrli naučniče šerijatskog prava iz Alžira i Libana, vremeplovom, stotine godina unazad.

Ako ikad uspiješ dobiti vlast, iste sekunde ću, pod stare dane, biti na autobusu za zapad. Ne pada mi na pamet moju staru majku Azeminu, hodžinsku kćer, od 82 zamotavati, niti ženu od 36 (ima ona više ali kad je čovjek zaljubljen ne pika se rodni list), a bogami niti šćeru od 21. Sve i kad bih htio, ne bi one pristale. Ne mrzim ni LGBT i nisam pobjegao kao Dino u inostanstvo, da ne gledam “takve” po mom gradu. Zar nas cijenjeni (zamalo Reisu) nije sve dragi Allah ovakve stvorio kakvi smo, i ko ste vi (Dino, Ti & co.), da diskriminišete i određujete, da ste povlašteniji od drugih Božijih stvorenja i da mrzite Božju djecu koja su drukčija od Vas. Bošnjak sam i ponosan sam na to, samo nisam po Vašem receptu i tebi i tvojima sam izdajnik.

Tvoja briga o Bošnjacima je vala uneredila i Šefa i stanicu. E pa vala, ako je i od takvog Akademika, koji čak ima i svoju Akademiju i to NAUKA , previše je.

ps.očekuje se da i g. Konaković dobije počasnu akademsku titulu na tvom privatnom univerzitetu u Novom Pazaru.

Vukale Vukalić

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here