Među migrantima u BiH otkriveno pet terorista

SLUŽBA za poslove sa strancima BiH je u prva dva mjeseca 2019. godine na području Bihaća i Sarajeva locirala i pod nadzor u Imigracioni centar Službe u Istočnom Sarajevu smjestila šest migranata podrijetlom iz Afganistana, od kojih se njih pet dovodi u vezu s međunarodnim terorizmom, dok se šesti migrant povezuje s krijumčarenjem migranata i organiziranim kriminalom, piše Klix.

Osobe su identificirane zbog pojačanih provjera i međunarodne suradnje.

“Radi se o osobama G.R.Z. (34), N.S.S. (30), K.Q. (23) i F.A.A. (25), koje predstavljaju prijetnju javnom poretku i sigurnosti BiH, kao i osobama Z.U. (22), S.A. (24), za koje Služba trenutno u suradnji s partnerskim agencijama i zemljama porijekla provodi postupak potvrđivanja identiteta, kao i utvrđivanja svih ostalih činjenica neophodnih za udaljavanje istih s teritorije BiH, na osnovu prethodno izrečenih mjera protjerivanja”, stoji u priopćenju za javnost Službe za poslove sa strancima BiH.

Dalje se navodi da će kapaciteti i spremnost Službe za suprotstavljanje sigurnosnim izazovima i prijetnjama iregularnih migracijskih tokova biti dodatno osnaženi dobivanjem međunarodne donacije za biometrijsku opremu koju Služba očekuje do kraja ožujka, a koristit će se za efikasnije otkrivanje osoba koje se dovode u vezu s terorizmom.

“U suradnji s domaćim i međunarodnim partnerskim agencijama, Služba će se odlučno suprotstaviti sigurnosnim izazovima i prijetnjama iregularnih migracijskih tokova. Kao prioritet u svom radu nastavit ćemo locirati i procesuirati migrante koji se dovode u vezu s terorizmom ili organiziranim kriminalom, čime će Služba dati znatan doprinos sigurnosti BiH i njenih građana”, zaključuju iz Službe za poslove sa strancima BiH.

Nopasaran/Index.hr

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here