Milorad Dodik: Tražimo jasnu zastupljenost Srba u Mostaru

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da će još vidjeti o kakvim detaljima su se dogovorili lideri HDZ-a BiH i SDA /Dragan Čović i Bakir Izetbegović/ po pitanju Mostara, ističući da Republika Srpska samo traži adekvatnu zastupljenost srpske strane.

Mi samo tražimo adekvatnu zastupljenost srpske strane. Ovdje su u Federaciji kada je bilo rješenje vezano za Republiku Srpsku insistiralo na popisu iz 1991. godine i mi ćemo samo tražiti da se uvaži popis iz `91. godine i u slučaju Mostara. Tako se locira i procentualno u gradskoj Skupštini broj Srba. Ništa drugo – rekao je Dodik novinarima u Sarajevu.

On je dodao da je osnova popis iz 1991. godine.

– Koliko ja razumijem od Bošnjaka se najčešće traži ta osnova, onda i mi tražimo za Mostar da to bude tako – rekao je Dodik.

Srpski član Predsjedništva BiH rekao je i da šef Misije OEBS-a u BiH prekoračuje svoja ovlaštenja, kada su u pitanju stavovi o Centralnoj izbornoj komisiji.

Dodik je konstatovao da ona /Ketlin Kavalek/ u BiH iznosi svoje stavove i da to nije samo vezano za Mostar.

– Nisam imao na umu to. Imao sam na umu priču o Centralnoj izbornoj komisiji – rekao je Dodik novinarima.

On je istakao da se raspitao kod nekih država članica i da oni ne dijele stav koji u BiH iznosi ambasadorka.

– To je problem. Svaki dan ću govoriti i ja sam ovdje izabran kao član Predsjedništva. Imam pravo da u ime strukture koja me je izabrala, Republike Srpske, prezentujem stavove – rekao je Dodik.

Govoreći o nabavci helikoptera za Policiju Republike Srpske, Dodik je rekao da je nabavka dogovorena prošle godine, da su provedeni javni tenderi i plaćeni avansi.

– Sada se samo vrši realizacija ugovora koji je zaključen prošle godine – rekao je Dodik, piše Face.ba

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here