Osman Mehmedagić dostavio diplomu Američkog univerziteta

Pored diplome Više upravne škole koju je završio prije rata, Osmica je dostavio diplomu Američkog univerziteta iz Sarajeva, koji je završio u periodu dok je bio na čelu OSA-e", potvrđeno je za "Glas Srpske" iz Zajedničke komisije za nadzor nad radom OSA-e BiH, kojom predsjedava Nermin Nikšić

Zajednička komisija usvojila je 17. juna zaključak da direktor OSA-e ima rok od sedam dana da predoči diplomu o završenoj visokoj stručnoj spremi. Zaključak je zaprimljen u OSA-i 22. juna i Mehmedagić je diplomu trebao dostaviti do 29. juna, ali je ona jutros stigla u Komisiju.

Spomenutim zaključkom, Komisija traži od predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH da dostavi imena kandidata za generalnog direktora i glavnog inspektora kako bi, u skladu sa zakonom, obavila raspravu, jer je aktuelnom rukovodstvu OSA-e još 19. novembra 2019. godine istekao mandat.

“Tražimo od Izvršnog komiteta Vijeća ministara da nam dostavi mišljenje o tome da li trenutni direktor OSA-e ispunjava uslove za tu dužnost, jer mu je diploma poništena”, jedan je od zaključaka Komisije, piše Slobodna Bosna.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here