Pavić: Besmislena incijativa SDA, RS je nastala uz saglasnost međunarodne zajednice

Predsjednik DNS-a Marko Pavić rekao je danas u Banjoj Luci da je ime Republike Srpske nastalo uz saglasnost međunarodne zajednice i u skladu sa Dejtonskim sporazumom, zbog čega je besmislena najava inicijative SDA za ukidanje ili mijenjanje naziva Srpske.

Pavić je rekao novinarima da ova inicijativa samo diže tenzije i ne doprinosi boljem životu građana, miru i stabilnosti u BiH.

“To je neprekidno vraćanje unazad, a mi bismo trebali ići naprijed. U ovoj inicijativi nema ništa od toga da se dogovaramo i zajedno pravimo bolji život u BiH i entitetima, već se uvijek, kada se pojavi unutrašnji problem u Federaciji BiH, nastoji naći tema koja bi zamaglila suštinu odnosa koji vladaju u pomenutom entitetu i kantonima. SDA pokušava da na ovaj način popravi svoj položaj”, ocijenio je Pavić.

On je rekao da će se odazvati pozivu predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika na današnje razgovore u vezi sa najavljenom inicijativom SDA, jer je princip DNS-a da uvijek i sa svakim razgovara o svim temama.

“Bolje je godinama razgovarati nego sat ratovati”, poručio je Pavić.

Nopasaran/Klix.ba

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here