“Organi vlasti umjesto da samo pričaju o integraciji u EU treba da istinski urade taj posao, uključujući i sve što je potrebno da se BiH polako izvuče iz međunarodne supervizije

Valentin Inzko (Foto: Arhiv)

Foto: Arhiv

Sobotka i Inzko (Foto: NAP)

Visoki predstavnik Valentin Inzko sastao se u Sarajevu sa predsjednikom Nacionalnog vijeća Parlamenta Austrije Wolfgangom Sobotkom. Oni su razgovarali o trenutnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini.

Visoki predstavnik je istakao da je “došlo vrijeme da se okončaju politička prepucavanja i da se počnu rješavati pitanja koja se odnose na svakodnevni život građana u BiH.” 

“Organi vlasti umjesto da samo pričaju o integraciji u EU treba da istinski urade taj posao, uključujući i sve što je potrebno da se BiH polako izvuče iz međunarodne supervizije.

Broj mladih ljudi koji odlaze iz ove zemlje je alarmantan, Ovo pitanje se treba rješavati direktno i bez odlaganja, jer jednako utiče na sve u BiH”.

Visoki predstavnik je iskoristio ovu priliku da zahvali Sobotki za trajnu podršku i privrženost Austrije Bosni i Hercegovini, uključujući i EUFOR.

(Nopasaran.ba/NAP)

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here