U Srbiji uhapšeno 13 osoba zbog krijumčarenja migranata

Policija je uhapsila 13 osoba osumnjičenih za nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi, a po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal Srbije, saopšteno je danas iz tog tužilaštva, javlja Anadolu Agency (AA).

U zajedničkoj akciji Uprave kriminalističke policije, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, Odeljenja za suzbijanje trgovine ljudima i krijumčarenja ljudi uhapšeni su: R. K, M. B, M. Z, B. B, M. N, M. B, M. M, N. Ž, D. DJ, B. D, M. M, M. L. i B. M.

Oni se sumnjiče da su kao članovi organizovane kriminalne grupe u periodu od 23. novembra 2019. godine do 28. januara ove godine, organizovali za 245 migranata (od čega je sedam državljana Irana i 238 neutvrđenog državljanstva) nedozvoljen tranzit kroz Srbiju i nedozvoljen prelaz državne granice sa Bosnom i Hercegovinom čamcem preko reke Drine.

Pripadnici organizovane kriminalne grupe koju je predvodio R.K. su ilegalno prebacivali veći broj lica preko državne granice, koji su im za to plaćali po oko 100 evra po stranom državljaninu – iregularnom migrantu.

Svim licima lišenim slobode određeno je policijsko zadržavanje i oni su uz krivičnu prijavu sprovedeni u Tužilaštvo za organizovani kriminal, piše Anadolu Agency.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here