Veliki odron: I dalje obustavljen saobraćaj na magistralnom putu M-16

Zbog većeg odrona kamenja na magistralnom putu M-16 Banja Luka–Crna Rijeka u mjestu Dabrac, saobraćaj je obustavljen i preusmjerava se na alternativni pravac preko Čađavice.

Radovi na sanaciji klizišta izvode se danas na magistralnom putu M-17 Konjic-Jablanica u mjestu Orahovica. Na mjestu izvođenja radova saobraća se usporeno, a moguće su i povremene kraće obustave.

Pojačan promet vozila danas se očekuje na putevima ka ski centrima i zimskim izletištima. Vozačima skrećemo pažnju na učestale sitnije odrone zemlje ili kamenja, posebno na planinskim prevojima, kao u usjecima. Na svim dionicama savjetujemo opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu. Podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Na dionici magistralnog puta M-16.4 Novi Travnik-Bugojno zbog radova na rekonstrukciji mosta, na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila preko 7 tona ukupne mase. Alternativni pravac za ovu kategoriju vozila je Novi Travnik-Travnik-Donji Vakuf-Bugojno.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila zbog radova u tunelu Vranduk vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja. Zbog radova u Hrvatskoj obustavljen je saobraćaj za sve kategorije vozila na graničnom prelazu Bosanski Novi-Dvor.

Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Nopasaran/N1Info

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here