Višković čestitao krsnu slavu VRS

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković istakao je da Srbi nikada u svojoj istoriji nisu bili osvajačka vojska već da su branili svoja ognjišta, porodice, tradiciju, državu, a to čine i danas.

Višković je danas u Trebinju čestitao Vidovdan, krsnu slavu Trećem pješadijskom (Republika Srpska) puku uz napomenu da on baštini tradiciju Vojske Republike Srpske koja je stvarala Srpsku u kojoj se danas uživa u slobodi.

On je dodao da o tome svakodnevno treba da vode računa oni koji predstavljaju institucije Republike Srpske, kao i da svaki dan da jačaju Srpsku, te da niko, na bilo kojoj poziciji, nijednog momenta ne smije bilo šta da uradi što bi bilo na njenu štetu.Višković je napomenuo da se ne smije dozvoliti da se bilo šta zaboravi od onoga što je herojski rađeno u proteklim godinama, a pogotovo zadnji odbrambeno-otadžbinski rat.

– Nismo mi danas slučajno u Hercegovini. Hercegovina zaslužuje da se pomene na današnji dan jer su ovdje vođene posebno teške bitke gdje je neprijatelj bio desetine puta nadmoćniji, ali samo zahvaljujući našoj odlučnosti da branimo svoja ognjišta i porodice nije uspio da osvoji ni pedalj srpske zemlje – istakao je Višković i izrazio nadu da će tako i budućnosti ostati.

U Trebinju je danas centralna proslava Vidovdana, krsne slave Vojske Republike Srpske i Trećeg pješadijskog (Republika Srpska) puka Oružanih snaga BiH.

Prema riječima Viškovia, Vidovdan je datum koji je od Kosova do danas svetinja za srpski narod, piše SrpskaInfo.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here