Vučić iz bolnice: od ponedjeljka nastavljam sa radom

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je u petak primljen u vojnomedicinsku akademiju u Beogradu zbog kardiovaskularnih problema, poručio je na društvenim mrežama da će od ponedjeljka biti "u punom radnom pogonu" i zahvalio je "svima koji su brinuli".

Nakon vijesti da je Vučić primljen u VMA ranije u subotu njegova savjetnica za medije i odnose s javnošću Suzana Vasiljević potvrdila je da je njegovo zdravstveno stanje stabilno, ali da je zbog predostrožnosti zadržan u VMA.

Vučić je u petak u kasnim popodnevnim satima primljen u VMA zbog kardiovaskularnih problema, javila je u u subotu ujutro Radio-televizija Srbije, pozivajući se na priopćenje iz tajništva predsjednika Srbije.

On je u petak imao niz sastanaka u svom uredu, među ostalim i s europarlamentarcima koji su sudjelovali u drugom krugu dijaloga o izbornim uvjetima vlasti i oporbe.

U petak oko podneva Vučić je nazočio otvorenju Beogradskog parka te bulevara Woodrowa Wilsona i Ulice Nikolaja Kravcova u okviru kompleksa Beograd na vodi.

Srpski je predsjednik tom prigodom održao improviziranu tiskovnu konferenciju na otvorenom, koja se u pojedinim trenucima pretvorila u žustar dijalog s novinarima.

Vučiću su postavljena izravna pitanja u vezi s aferom o trgovini oružjem u koju je, po saznanjima medija i obavijestima zviždača iz vojne industrije “Krušik” u Valjevu, umiješan otac ministra policije i visokog dužnosnika Vučićeve Srpske napredne stranke (SNS) Nebojše Stefanovića.

Premda su i Stefanović i Vučić u više navrata tvrdili da otac ministra policije Branko Stefanović nema veze s tvrtkom GIM, koja je poslovala s valjevskim “Krušikom”, u medijima su se pojavili dokumenti koji Stefanovićeva oca dovode u vezu s trgovinom oružjem.
Vučić je u petak, odgovarajući na pitanja novinara, govorio vrlo temperamentno i na trenutke polemički, zamjerajući novinarima pojedinih redakcija da su “nepristojni”, što se vidjelo i u izravnom prijenosu provladinog komercijalnog TV-a Pink.

Slučaj sporne trgovine oružjem, koji otvara i pitanje mogućih zlouporaba, korupcije i sukoba interesa, u medijima kritički orijentiranim prema aktualnoj vlasti u Srbiji ocjenjuje se kao “najozbiljnija afera do sada” jer je riječ o osjetljivom terenu trgovine oružjem.   

“Ta afera nikako da nestane, najozbiljnije su optužbe i najozbiljniji su igrači koje direktno pogađa”, ocijenio je novinar tjednika “Vreme” Andrej Ivanji.

On je podsjetio da su se prvi put u javnosti pojavile dvije neusklađene priče – jedna Aleksandra Vučića koji je tvrdio da je Branko Stefanović, otac ministra policije, “mali sitni zaposleni” u tvrtki GIM, a druga ministra Nebojše Stefanovića koji tvrdi kako njegov otac nema nikakve veze s tom tvrtkom.

“Vučić je u vrijeme kada je to počelo bio ministar obrane, a Stefanović je jedan od ključnih igrača”, ustvrdio je Ivanji za N1.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here