EH,DA SE MENE PITA…

Piše:Vukale Vukalić/nopasaran.ba

Izdao bih proglas.Narode moj:Srbi,Bošnjaci,Hrvati,Sejdić -_Finci i ostali…

Bliži nam se sudnji dan.Iz provjerenog neimenovanog izvora iz visokog ureda,potvrđeno mi je,da je odlučeno,da se naš Predsjednik Predsjedništva BiH resetira na fabričke postavke,koje su mu postavljene u vremenu visokog predstavnika Westendorpa.

Sve greške,aplikacije i kriminalne radnje od 2000-te godine bi bile izbrisane.Zauzvrat bi bio skinut sa crne liste i živio bi sretno do kraja života.Dokaz za ovo je najnovija izjava predsjednika da će povesti narod za mjesec ili dva da izbace službenike Tužilaštva iz njihovih kancelarija i njihove zgrade.

Do juče je tvrdio da neće ulica nasilno ulaziti u institucije i na silu mijenjati vlast a danas poziva narod da izbaci zlotvore iz njihovih kancelarija.

Zato narode moj spusti loptu i strpljenjem se naoružaj.Čekaćemo ga i svaki ga dan pitati:”Kad će nas povesti na jedan od mrskih nam bastiona korupcije i samovolje”?

Kad nam da znak,moramo biti spremni.Neka se užaru facebooke i neka Mark Zuckenberg vidi kad mu padne sistem kako se mi ovdje fejzbučimo. Morate shvatiti da jedino tako imamo šanse da nešto učinimo za svoju zemlju,jer nikada ništa uspjeti nećemo,ni kao roditelji,ni kao učitelji,ni kao željezničari( ili penzioneri) bez pravog vođe.Svi moramo stati iza našeg predsjednika ali prvi redovi su rezervisani za njegove najbliže ljude.Tu prije svega treba računati na predsjednicu entiteta koja ovakve žurke ne smije propustiti.Nadam se da će tu biti i Srpska majka,naša Ceca ali i dragi nam konvertit emir-Nemanja (kome bi bolje odgovaralo ime Imanja)

Kako mi je potvrđeno,od neimenovanog izvora visokog ureda, scenario bi trebao da bude sljedći:

Bez prijave bi se,tog sudnjeg dana,na čelo sa resetiranim vođom Miloradom krenulo na Tužilaštvo.Jake policijske snage bi pokušale da spriječe nasilni ulazak u instituciju.Ti specijalci,koji imaju kodno ime maskirani likovi za podršku,su inače spremni na sve.Naš vođa bi tada uzviknuo:”Za mnom narode!NE SME NIKO DA VAS BIJE!”

Narod bi tada na poznate istorijske riječi krenuo,a tada bi načelnik R.S. u svojim poznatim specijalnim cipelama za cipelarenje uzviknuo:”Stojte ruljo i ulico!Ministar Lukač je rekao da policiju niko ne smije da bije i ako li ga majci krenete na instituciju Tužilaštva ja ću narediti da vas sve redom tuku, bez prekoračenja upotrebe sile po zakonu.”

“Znaš li ti ko sam ja? – nato bi građanin Milorad.

“Ne znam niti me interesuje.Sada ću da te iscipelarim!”- uzvratio bi mu R.S.

“Đikane jedan,ja sam i glavom i bradom Predsjednik Predsjedništva BiH”.

Na to bi načelnik odgovorio:”Prvo i prvo mi ovdje tu tvorevinu ne priznamo.Drugo,znao sam da si iz Sarajeva poslan da rušiš republiku.Treće da sigurno radiš za Soroša,Teheran,Bakira i NATO i bježi dok te nisam iscipelario cipelama za cipelarenje.

U tom trenutku treba da svojim tijelom spriječi cipelarenje glasnogovornica našeg vođe sa uzvikom:”Stoj ti cipeliću!Naređuje ti predsjednica republike i znaj da sam ti ministra Lukača smijenila ovoga sekunda.Naređujem ti da odmah skineš specijalne cipele i da narediš likovima za podršku da skinu maske i pridruže se narodu”.

Specijalci bi tada trebali sknuti maske,a pošto su specijalci za očekivati je da su spremni na sve scenarije.Specijalna sekcija specijalaca za kulturno – zabavni program bi u tome trenutku izvadila muzičke instrumente,a vođi dala mikrofon.

Na drugoj strani grada, privedene humaniste i novinare Dragana B. i Srđana P. ispitivao bi ministar da skonta njihovu umiješanost u resetiranje predsjednika.Istovremeno glasnogovornica MUP-a Marija M. bi na RTRS-u izjavila kako je sve pod kontrolom i da Dragan i Srđan nisu privedeni nego se samo nalaze u službenim prostorijama RS-a.

Potvrdila je i da za Borisom Dežulovićem nije raspisana potjernica zbog učešća u ovom UZP-u.

Na tamo drugoj strani bi na zahtjev naroda naš vođa zapjevao tradicionalnu:NE MOŽE NAM NIKO NIŠTA…Pridružili bi mu se Ceca i Željka i zagrlile ga ne pridavajući nikakvu pažnju najpoznatijem konvertitu i jednom od najpoznatijih režisera regije.To bi kod gore navedenog izazvalo ogromnu zavist.On bi to sve rezignirano posmatrao ljuteći se sam na sebe:”Eh da sam bio pametniji…Bilo ih je koji su govorili da sam u tom prelaznom roku mogao puno više dobiti.Neki su čak govorili da sam mogao tražiti pola Dedinja i još Cecu pride…A ja balija glupi bio zadovoljan s Mokrom Gorom…E,eto mi sada…”.

Na istoku bi tada odahnuo Aleksandar i vjerovatno u tome trenutku euforije zovnuo mentora Tomu,da ponese onu svoju maksuziju,pa da se pomire i proslave.Na jugu bi pak Dragan Č. čitao Miloradov sms u kome mu zahvaljuje na podršci i slanju dvadeset tisuća HDZ-ovaca uz obećanje da će mu,kad zatreba,duplo vratiti.

Tako bi to trebalo da se odigra ali KO MENE SLUŠA.Ako se ovako ne desi najviše ću kriviti narod koji bi trebao koliko sjutra podići šatorsko naselje pred Tužilaštvom u iščekivanju vođe.

EH,DA SE MENE PITA….

dzezarova satira

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here