Zbog protesta u Crnoj Gori uhapšeno 14 osoba

Uprava policije Crne Gore je procesuirala 14 osoba zbog incidenata u Podgorici, Nikšiću i Danilovgradu, javlja Anadolu Agency (AA)

Iz Uprave policije su kazali da je, zbog incidenata u Podgorici u nedjelju uveče, privedeno 13 osoba u prostorije Centra bezbjednosti Podgorica.

Oni su, kako se ističe, uhapšeni zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru kao i krivičnog djela napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Policija je u nedjelju uveče koristila suzavac kako bi razbila proteste ispred hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici kao i prilikom uklanjanja blokade u Zeti na putu prema podgoričkom aerodromu. Kako je ranije navedeno, tom prilikom povrijeđena su četiri policajca.

“Službenici Centra bezbjednosti Podgorica preduzimaju sve potrebne mjere i radnje u cilju utvrđivanja odgovornosti pojedinaca, kao i u cilju identifikacije počinilaca, kako u vezi događaja u Gradskoj Opštini Zeta, tako i u vezi događaja kod Hrama hristovog vaskrsenja u Podgorici”, naveli su iz Uprave policije.

Ističe se i da je na području Danilovgrada i Nikšića u nedjelju došlo do narušavanja javnog reda i mira zbog neprijavljenih javnih okupljanja i do blokiranja saobraćajnica.

Direktor Uprave policije Veselin Veljović danas je kazao da neće dozvoliti napade na policijske službenike i da će, kako tvrdi, svaki vid nasilja dobiti efikasan odgovor.

“Nećemo dozvoliti napade na policijske službenike koji izvršavaju radne obaveze i zadatke u skladu sa zakonom i na svaki oblik ugrožavanja naših pripadnika, energično ćemo odgovoriti. Prolivena krv policijskih službenika neće ostati nekažnjena”, kazao je Veljović u saopštenju za javnost.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here