Zdravstveno stanje mitropolita SPC Amfilohija ozbiljno

Zdravstveno stanje Mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija je ozbiljno zbog razvijanja upale pluća, prenosi Anadolu Agency (AA).

Načelnica pulmološke klinike Кliničkog centra Crne Gore Jelena Borovinić – Bojović, kazala je za portal Mitropolije da je Amfilohije “intubiran i postavljen na mod invazivne ventilacije”. Ona je rekla da se Amfilohijevo zdravstveno stanje u četvrtak naglo pogoršalo.

“To se dogodilo zbog razvijanja pneumomediastinuma, kao posljedice obostrane difuzne upale pluća uzrokovane koronavirusom na koji je mitropolit negativan već deset dana, kao i zbog dugotrajne oksigene terapije”, kazala je Borovinić – Bojović.

Borovinić – Bojović je navela da je nakon urađenog skenera pluća i napredovanja respiratorne insuficiencije, Amfilohije intubiran i postavljen na mod invazivne ventilacije, na kojem se i trenutno nalazi.

“Stanje je ozbiljno, uključen je kompletan ljekarski tim i pratimo neprekidno sve parametre. Hemodinamitski je stabilan i borimo se da tako i ostane“, rekla je Borovinić – Bojović, piše Anadolu Agency.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here